Traditioneel organiseert de WV Braassemermeer een wintertraining in Bandol tijdens de krokusvakantie. Dat is dit jaar niet anders! Bandol is een ideale trainingslocatie voor alle niveau’s. Niet enkel de Laser of A-zeilers zijn welkom, ook zeilers (vaak broertjes en zusjes) op B- en C- niveau kunnen meedoen in een aparte groep. Binnen in de baai is het water vlak en de wind rustig. Buiten de baai hebben we vaak flinke deining en golven. 

Voor Wie?

We gaan bij voldoende aanmeldingen de organisatie doen voor:

  • Optimist A, B & C. (De C zeilers in overleg. Trainers kijken naar ervaring van de zeiler. We willen wel de mogelijkheid bieden, zeker voor broertjes en zusjes van de al oudere zeilers)
  • Laser 4.7 / Radiaal / Standaard

Wanneer gaan we naar Bandol?

Van zondag 24 februari t/m vrijdag 1 maart 2019. Krokusvakantie midden/zuid.

De trainers in 2019

Het aantal trainers kan nog veranderen afhankelijk van het aantal inschrijving. Nu staat gepland:
- Optimist A: Benjamin Wempe & TBA. (NOOT: Indien je nog niet ingeschreven bent en wel A zeiler bent, neem dan contact op! De A zit vooralsnog vol, maar met voldoende geinteresseerden kan er een extra trainer mee!)
- Optimist B/C: TBA
- Laser: Ruben Holtz (Lasertrainer WV Braassemermeer)

De heenreis

Vanaf Utrecht is het ongeveer 1250 km naar Bandol. Reizen we samen? Nee, in principe niet. Het kan, maar is vaak onpraktisch, gezien de verschillende auto’s/trailers en snelheden/tempo’s. Wel kun je hier natuurlijk onderling afspraken over maken. Het samen “oprijden en/of afspreken” bij rustpunten kan plezierig en gezellig zijn.

Kom je met een camper?

Campers kunnen verblijven op de parkeerplaats bij de haven. In verband met aanvragen van een parkeervergunning dient de camper aangemeld te worden. Formulier hier voor wordt ca. 1 maand voor vertrek rond gestuurd.

Huisvesting (zelf tijdig boeken!)

Velen hebben in het verleden genoten van Le Bosquet www.lebosquetbandol.com. Naast studio’s zijn er enkele appartementen te huur. De zeilclub ligt ongeveer op 5 min rijden vanaf Le Bosquet.

121 chemin de l’escourche
83150 Bandol (fr)
Tel : 00-33-4.94.29.36.36
Fax : 00-33-4.94.29.36.37

Uitzicht op de haven vanaf het balkon?

Natuurlijk is andere huisvesting geen probleem bijvoorbeeld aan de haven. Er zijn heel veel particulieren die een appartement aan bieden in het centrum van Bandol. Contact hier voor de VVV van Bandol www.bandol.fr of check de vele huizenaanbieders in Europa. Via Airbnb is ook veel accomodatie te vinden in Bandol waarvan veel op loopafstand.

Adres van de club

Havenzeilclub Bandol
Societe Nautique de Bandol
Plage Central
Bandol

De club ligt ongeveer op 5 min rijden vanaf Le Bosquet. De boten moeten bij aankomst worden gestald bij de zeilclub.

Indeling zeilteams

De indeling van de zeilers en inzet trainers wordt in Bandol bekend gemaakt. Is de indeling eerder bekend dan worden de deelnemende zeilers geïnformeerd.

Financiën

Overnachting: wordt door de deelnemers zelf georganiseerd. De bijdrage voor de zeilers is vastgesteld op € 325,00 per zeiler en zal door de Braassem gefactureerd worden. 

Organisatie

Om de zeilweek succesvol te laten verlopen en betaalbaar te houden is het, net als alle andere jaren nodig dat iedereen zijn/haar steentje bijdraagt aan de organisatie. Dat kan door boten van andere zeilers te vervoeren, rubberboten te vervoeren, koffie en thee te maken voor ouders en trainers of soep / knakworst te maken voor de zeilers tijdens de lunch of na het zeilen.

Checken:

  1. bent u zelf en zijn uw medepassagiers verzekerd?
  2. is de boot verzekerd?/ vaargebied middellandse zee. (dit kost vaak weinig meer)
  3. is de auto/trailer verzekerd?
  4. reis - annuleringsverzekering.
  5. denk om int. Vaarbewijs (icc), identiteitskaart, rijbewijs be, etc.
  6. denk om uw zorgverzekeringkaart ( medische kaart )

Voorpret? 
Hierbij alvast het eerste voorpretje voor Bandol 2019 (beelden van Bandol 2015)