Traditioneel organiseert de WV Braassemermeer een wintertraining in Bandol tijdens de krokusvakantie. Dat is dit jaar niet anders! Bandol is een ideale trainingslocatie voor alle niveau’s. Niet enkel de Laser of A-zeilers zijn welkom, ook zeilers (vaak broertjes en zusjes) op B- en C- niveau kunnen meedoen in een aparte groep. Binnen in de baai is het water vlak en de wind rustig. Buiten de baai hebben we vaak flinke deining en golven. 

Covid 19

Omdat het eind februari voor iedereen die dat wil mogelijk is om een boostervaccinatie te hebben gekregen, achten wij het verantwoord om naar Frankrijk te gaan. Het reisadvies voor Frankrijk is door het coronavirus geel. Reizen is mogelijk, maar let op, er zijn risico’s. Vanaf 3 januari 2022 gelden er nieuwe regels. Lees in het reisadvies wat dit betekent: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies.

Voor wie?

We gaan bij voldoende aanmeldingen de organisatie doen voor:

  • Optimist Selectie- en Combizeilers (Combizeilers in overleg. Trainers kijken naar ervaring van de zeiler. We willen wel de mogelijkheid bieden, zeker voor broertjes en zusjes van de al oudere zeilers)
  • Laser 4.7 / Radiaal / Standaard / Masters
  • RS Feva
  • 29'er

Wanneer gaan we naar Bandol?

Van zondag 27 februari t/m vrijdag 4 maart. Krokusvakantie midden/zuid.

De trainers in 2022

Het aantal trainers kan nog veranderen afhankelijk van het aantal inschrijving. Nu staat gepland:
- Optimist Selectie/Landelijk: Charlotte Smit
- Optimist Combi/Regionaal: tba
- Laser: Benjamin Wempe 
- RS Feva: tba
- 29'er: tba

De heenreis

Vanaf Utrecht is het ongeveer 1250 km naar Bandol. Reizen we samen? Nee, in principe niet. Het kan, maar is vaak onpraktisch, gezien de verschillende auto’s/trailers en snelheden/tempo’s. Wel kun je hier natuurlijk onderling afspraken over maken. Het samen “oprijden en/of afspreken” bij rustpunten kan plezierig en gezellig zijn.

Kom je met een camper?

Campers kunnen misschien verblijven op de parkeerplaats bij de haven. De aanvraag is gedaan, maar we kunnen niet garanderen dat het mogelijk is. Het advies is om te kijken naar kampeermogelijkheden in de buurt. 

Huisvesting (zelf tijdig boeken!)

Velen hebben in het verleden genoten van Le Bosquet www.lebosquetbandol.com. Naast studio’s zijn er enkele appartementen te huur. De zeilclub ligt ongeveer op 5 min rijden vanaf Le Bosquet. Let er wel op dat je EERST je boot bij de club stalt voordat je de berg opgaat! Rijden naar Bosquet is niet aan te raden met een trailer (stijl en krappe bocht)

Uitzicht op de haven vanaf het balkon?

Er zijn heel veel particulieren die een appartement aan bieden in het centrum van Bandol. Contact hier voor de VVV van Bandol www.bandol.fr of check de vele huizenaanbieders in Europa. Via Airbnb of Booking.com is ook veel accomodatie te vinden in Bandol waarvan veel op loopafstand.

Adres van de club

Havenzeilclub Bandol
Societe Nautique de Bandol
Plage Central
Bandol

Indeling zeilteams

De indeling van de zeilers en inzet trainers wordt in Bandol bekend gemaakt. Is de indeling eerder bekend dan worden de deelnemende zeilers geïnformeerd.

Financiën

Overnachting: wordt door de deelnemers zelf georganiseerd. Begrote kosten tussen €325 en €350 per zeiler (eenmansboot), €275-€300 per zeiler (tweemansboot). Defintieven kosten hangt af van het uiteindelijk aantal deelnemers en zal door de Braassem gefactureerd worden. 

Organisatie

Om de zeilweek succesvol te laten verlopen en betaalbaar te houden is het, net als alle andere jaren nodig dat iedereen zijn/haar steentje bijdraagt aan de organisatie. Dat kan door boten van andere zeilers te vervoeren, rubberboten te vervoeren, koffie en thee te maken voor ouders en trainers of soep / knakworst te maken voor de zeilers tijdens de lunch of na het zeilen.

Checken:

  1. bent u zelf en zijn uw medepassagiers verzekerd?
  2. is de boot verzekerd?/ vaargebied middellandse zee. (dit kost vaak weinig meer)
  3. is de auto/trailer verzekerd?
  4. reis - annuleringsverzekering.
  5. denk om int. Vaarbewijs (icc), identiteitskaart, rijbewijs be, etc.
  6. denk om uw zorgverzekeringkaart ( medische kaart )

Inschrijven voor Bandol gaat via AllUnited. Nog geen account? Contact trainingen@braassemermeer.nl

Voorpret? 
Hierbij alvast het eerste voorpretje voor Bandol!

BANDOL 2019 Aftermovie from Ole van der Vorm on Vimeo.