Geef je nu op voor de Najaarsopleiding!

Elk jaar organiseert WV Braassemermeer de bekende Najaarsopleiding voor alle kinderen die (beter) willen leren zeilen. De Najaarsopleiding staat open voor elk kind vanaf 6/7 jaar met voldoende zwemvaardigheid (minimaal zwemdiploma A). Elk kind krijgt les in een groepje op zijn eigen niveau, van beginner tot wedstrijdzeiler.


Wees er snel bij! 

We verwachten weer een grote deelname en we zullen daarom in het licht van de veiligheid op het water een maximum per groep aanhouden. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen en de beschikbaarheid van de trainers zullen we wellicht een deelnamestop moeten invoeren.
We zullen daarbij een paar selectiecriteria hanteren. De kinderen of broertjes en/of zusjes die eerder bij ons de opleiding hebben gedaan gaan voor. 

Onze watersportvereniging is een wedstrijdgerichte vereniging, dus de wil om (ooit) wedstrijd te gaan varen zullen we ook honoreren. Uiteraard helpt het om nu direct in te schrijven, zodat we snel duidelijkheid kunnen geven. Geen inschrijving betekent niet meedoen. 

Voor een goede groepsindeling is het belangrijk dat op het inschrijfformulier wordt aangegeven welk (CWO, of wedstrijd-) niveau behaald is. 
We willen de groepen zo homogeen mogelijk maken.

Aanmelden najaarsopleiding
 
Voorwaarden voor deelname

  • De deelnemer is tenminste 6 jaar.
  • De deelnemer is jeugdlid van de WV Braassemermeer.
  • Ben je nog geen lid? Klik hier om je in te schrijven.
  • De deelnemer heeft tenminste in het bezit van een A zwemdiploma.

 
Om de kosten laag te houden en het voor de kinderen allemaal vlekkeloos te laten verlopen willen wij graag een beroep doen op uw medewerking.
Zeker in het begin kunnen wij hulp gebruiken bij de waldienst. U assisteert dan bij het op en van het water gaan van de kinderen. 
Daarnaast hebben we soms ouders met een vaarbewijs nodig die de trainers op het water kunnen assisteren. Geef s.v.p. door aan de trainer of u hiervoor evt. interesse heeft. 
Als tegenprestatie bieden wij u gezelligheid en tevreden gezichten van de kinderen en trainers.

 
Geen eigen boot toch meedoen?

We hebben elf van Wettum Optimisten, 2 RS Feva's en 2 Splash's beschikbaar. Deze worden alleen het eerste seizoen aan de beginnende zeilers uitgeleend. 
We vragen een kleine bijdrage van € 75,- euro voor de gebruik tijdens de opleiding en een borg van € 50,-. Voor dit bedrag verwachten wij wel dat u de boot netjes en schoon achterlaat, in het rek terug zet en dat uw kind de bij de boot behorende attributen opruimt! 
Bij beschadigingen aan de boot vragen wij u dat aan aan de trainer te melden dan kunnen wij er voor zorgen dat deze gerepareerd worden. 
Bekijk de voorwaarden voor boothuur.


Al een gevorderde zeiler?

Ook dan kan je je gewoon inschrijven. Geef ook even aan welk zeildiploma je al hebt en je leeftijd, zodat we je in een groepje kunnnen plaatsen die op jouw niveau zeilt.
Schrijf er ook bij of je al ergens in de Combi hebt meegedaan en met welk resultaat. 

Voor de meer gevorderden zullen ook meer wedstrijd gerichte aspecten aan de orde komen. 
Daarnaast zullen natuurlijk ook wat wedstrijdjes gevaren worden.


Data

De data in het najaar van 2020 zijn: 30 augustus, 6, 13, 20 en 27 september
Dan kan je op 3/4 oktober meedoen met Combi Braassem als je het al een beetje onder de knie hebt, of op 11 oktober meedoen met de Q-cup!

We beginnen elke zondagochtend om 9:30uur precies. Te laat betekent verlies van tijd en dat vinden wij vervelend.
Zorg er dus voor dat je boot opgetuigd klaar staat (dat geldt niet voor de beginners) en zelf al omgekleed in de ledenzaal bent.
Om ongeveer 16:00 uur zijn we weer klaar.
 

Kosten

Hoewel wij elk jaar weer proberen de kosten zo laag mogelijk te houden, kunnen wij geen toptrainingen aanbieden zonder dat daar een onkostenvergoeding tegenover staat. Gelukkig zijn wij ook dit jaar in geslaagd om het bedrag heel bescheiden te houden.

De opleiding kost € 30,- per dag. Dit is inclusief training, begeleiding en lunch. Uw boot kan gedurende deze periode bij ons gestald worden. 

Heeft u (nog) geen eigen boot, dan kunt u het eerste seizoen een boot van de vereniging voor de najaarsopleiding huren.
De kosten bedragen voor de hele reeks € 75,-.