Zeilles voorjaar 2018

Wil jij leren zeilen of je CWO's aanvullen? Kom dan dit voorjaar zeilen op het Braassemermeer! Van beginner tot ervaren wedstrijdzeiler, iedereen is welkom! Onze vaste trainers zullen jullie met plezier ontvangen. 

Schrijf je snel in om zeker te zijn van een plekje!

We verwachten weer een grote deelname en we zullen daarom in het licht van de veiligheid op het water een maximum per groep aanhouden. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen en de beschikbaarheid van de trainers zullen we wellicht een deelnamestop moeten invoeren. We zullen daarbij een paar selectiecriteria hanteren:

  • De kinderen of broertjes en/of zusjes die eerder bij ons de opleiding hebben gedaan gaan voor.
  • De watersportvereniging is een wedstrijdgerichte vereniging, dus de wil om (ooit) wedstrijd te gaan varen zullen we ook honoreren.
  • Uiteraard helpt het om nu direct in te schrijven, zodat we snel duidelijkheid kunnen geven. Geen inschrijving betekent niet meedoen. Voor een goede groepsindeling is het belangrijk dat op het inschrijfformulier wordt aangegeven welk (CWO, of wedstrijd-) niveau behaald is. We willen de groepen zo homogeen mogelijk maken.

Voorlichtingsavond

Wij begrijpen dat er bij de ouders van de beginnende zeilers een hoop vragen leven t.a.v. de opleiding.

Om in deze behoefte te voorzien zullen wij voorafgaand aan de opleiding in ons clubgebouw een informatiebijeenkomst beleggen. Wij zullen proberen u zoveel mogelijk van praktische informatie te voorzien en u de gelegenheid bieden om uw vragen te stellen. Datum voor deze bijeenkomst is 28 maart 2018.

Watersportbeurs, 2e hands zeilkleding

Op de dag van de zwembadtraining is een watersportbeurs op de Braassem. U kunt daar zowel nieuwe als gebruikte zeilkleding en attributen aanschaffen tegen zeer lage prijzen! U kunt er ook uw te klein of overbodig geworden zeilkleding inbrengen. Voor meer informatie kunt u de agenda in de gaten houden! Ook vindt u in ons 'vraag en aanbod-hoekje' regelmatig te klein geworden zeilspullen welke nog prima zijn voor een 2e ronde. 

 

Zwembadtraining en bootjescontrole:

Op zondag 8 april starten wij de opleiding met de traditionele bootjescontrole en de zwembadtraining. Deze training is voor de beginners verplicht, maar onze meer ervaren zeilers zijn natuurlijk ook van harte welkom. Deelname kost € 10,-. Tijdens deze training leren wij de zeilertjes op een veilige manier weer terug te klimmen in een omgeslagen optimist. Bovendien kunnen onze trainers vaststellen of de zwemvesten voldoende drijfvermogen bieden aan de zeilers en of de zeilers over voldoende zwemvaardigheid beschikken. Veiligheid staat immers bij de Braassemermeer voorop. De training wordt gegeven in het zwembad de Tweesprong in Roelofarendsveen.

Wij vinden het belangrijk dat tijdens de opleiding met deugdelijk materiaal gevaren wordt. De bootjescontrole is dan ook verplicht. Zij biedt de gelegenheid aan de trotse bezitter van een optimist, laser of splash deze te laten controleren door onze trainers. Bij eventuele onvolkomenheden is dan nog een week de tijd om deze te herstellen. Vanaf 11.00 tot 13.00 zullen een aantal trainers aanwezig zijn om de boten aan een zorgvuldige inspectie te onderwerpen.

De zwembadtraining start om 14:15 u en zal rond 16:15u worden afgerond.

Voorwaarden voor deelname aan de zeillessen:

•             De deelnemer is tenminste 7 jaar

•             De deelnemer is tenminste in het bezit van een A zwemdiploma.

•             De deelnemer is jeugdlid van de WV Braassemermeer.

Ben je nog geen lid? Klik hier om je in te schrijven.

Om de kosten laag te houden en het voor de kinderen allemaal vlekkeloos te laten verlopen willen wij graag een beroep doen op uw medewerking.

Zeker in het begin kunnen wij hulp gebruiken bij de waldienst. U assisteert dan bij het op en van het water gaan van de kinderen. Geef op het inschrijfformulier aan welke datum u het beste uitkomt. Als tegenprestatie bieden wij u gezelligheid en tevreden gezichten van de kinderen en trainers.

Geen eigen boot toch meedoen?

We hebben elf van Wettum Optimisten, en 2 Splash's beschikbaar. Deze worden alleen het eerste seizoen aan de beginnende zeilertjes uitgeleend. We vragen een kleine bijdrage van € 75,- euro voor de gebruik tijdens de opleiding en een borg van € 50,-. Voor dit bedrag verwachten wij wel dat u de boot netjes en schoon achterlaat, in het rek terug zet en dat uw kind de bij de boot behorende attributen opruimt! Bij beschadigingen aan de boot vragen wij u dat aan aan de trainer te melden dan kunnen wij er voor zorgen dat deze gerepareerd worden. 

De gevorderden:

Schrijven zich natuurlijk ook in. Niet vergeten. Geef ook even aan welk zeildiploma je al hebt en je leeftijd.

Schrijf er ook bij of je al in de Combi hebt meegedaan en in welke categorie je hebt gevaren (A, B, C) en met welk resultaat. Dit hebben we nodig voor een juiste groepsindeling.

Voor de meer gevorderden zullen ook meer wedstrijdgerichte aspecten aan de orde komen. Daarnaast zullen natuurlijk ook wat wedstrijdjes gevaren worden.

 

Data:

De data in het voorjaar zijn: 8 april bootjescontrole & zwembadtraining, 15, 22, 29 april en 6, 13 en 20 mei opleidingsdagen. 

We beginnen om 9:30 precies. Te laat betekent verlies van tijd en dat vinden wij vervelend.

Dat betekent dat alle bootjes opgetuigd klaar staan (dat geldt niet voor de beginners) en de zeilers in zeilkleding in de ledenzaal zijn.

Om ongeveer 16:00 uur zijn we weer klaar.

Kosten:

Het bepalen van de kosten voor deze opleiding is tegenwoordig een hele rekenpartij.

Vul het inschrijfformulier daarom goed in:

•             Deelname kost € 180,- inclusief een maaltijd tussen de middag.

•             Deelname Zwembadtraining kost € 10,-.

•             Een verenigingsbootje gebruiken kost daarbij € 75 voor de hele reeks.

klik hier om de voorwaarden voor bootverhuur te downloaden.

Je eigen bootje mag je gedurende deze periode laten liggen. Ron Azier deelt de ligplaatsen in.

•             Uiteraard incasseren we weer automatisch! Door het inschrijfformulier aan ons op te sturen geeft u daarvoor toestemming.

Klik hier voor de voorwaarden als je geen boot hebt en er een wil huren

Klik hier voor de aanvraag van een lidmaatschap (senior lid/partnerlid/juniorgezinslid tot 18 jaar)

Klik hier voor de aanvraag van een lidmaatschap (zelfstandig jeugdlid t/m 23 jaar)

Klik hier om je in te schrijven voor de voorjaarsopleiding 2018