Zeilles voorjaar 2020

Wil jij leren zeilen of je CWO's aanvullen? Kom dan dit voorjaar zeilen op het Braassemermeer! Van beginner tot ervaren wedstrijdzeiler, iedereen is welkom! Onze vaste trainers zullen jullie met plezier ontvangen. Wij bieden zeillessen aan in de eenmans klassen Optimist, Laser, Splash en de 2-mans boot RS Feva. Inschrijven voor de RS Feva kan samen maar ook individueel. 

Schrijf je snel in om zeker te zijn van een plekje! 

We verwachten weer een grote deelname en we zullen daarom in het licht van de veiligheid op het water een maximum per groep aanhouden. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen en de beschikbaarheid van de trainers zullen we wellicht een deelnamestop moeten invoeren. We zullen daarbij een paar selectiecriteria hanteren:

  • De kinderen of broertjes en/of zusjes die eerder bij ons de opleiding hebben gedaan gaan voor.
  • De watersportvereniging is een wedstrijdgerichte vereniging, dus de wil om (ooit) wedstrijd te gaan varen zullen we ook honoreren.
  • Uiteraard helpt het om nu direct in te schrijven, zodat we snel duidelijkheid kunnen geven. Geen inschrijving betekent niet meedoen. Voor een goede groepsindeling is het belangrijk dat op het inschrijfformulier wordt aangegeven welk (CWO, of wedstrijd-) niveau behaald is. We willen de groepen zo homogeen mogelijk maken.

Voorlichtingsavond

Wij begrijpen dat er bij de ouders van de beginnende zeilers veel vragen leven t.a.v. de opleiding.

Om in deze behoefte te voorzien, organiseren wij voorafgaand aan de opleiding in ons clubgebouw een informatiebijeenkomst. Wij voorzien u dan van zoveel mogelijk praktische informatie en bieden u de gelegenheid uw vragen te stellen. Datum voor deze bijeenkomst is xxxxx.

Watersportbeurs, 2e hands zeilkleding

In het begin van het seizoen is er vaak een watersportbeurs op de Braassem. U kunt daar zowel nieuwe als gebruikte zeilkleding en attributen aanschaffen tegen zeer lage prijzen! U kunt er ook uw te klein of overbodig geworden zeilkleding inbrengen. Voor meer informatie kunt u de agenda in de gaten houden! Ook vindt u in ons 'vraag en aanbod-hoekje' regelmatig te klein geworden zeilspullen welke nog prima zijn voor een 2e ronde. 

 

Zwembadtraining en bootjescontrole:

Op zondag 29 maart starten wij de opleiding met de traditionele bootjescontrole en de zwembadtraining. Deze training is voor de beginners verplicht, maar onze meer ervaren zeilers zijn natuurlijk ook van harte welkom. Tijdens deze training leren wij de zeilers omslaan en op een veilige manier weer terug te klimmen in een omgeslagen Optimist. Bovendien kunnen onze trainers vaststellen of de zwemvesten voldoende drijfvermogen bieden aan de zeilers en of de ze over voldoende zwemvaardigheid beschikken. Veiligheid staat immers bij de Braassemermeer voorop. De training wordt gegeven in het zwembad de Tweesprong in Roelofarendsveen. Deelname kost € 10,-.

Wij vinden het belangrijk dat tijdens de opleiding met deugdelijk materiaal gevaren wordt. De bootjescontrole is dan ook verplicht. Het biedt de gelegenheid aan de trotse bezitter van een Optimist, Laser, RS Feva of Splash deze te laten controleren door onze trainers. Bij eventuele onvolkomenheden is dan nog een week de tijd om deze te herstellen. Vanaf 11.00 tot 13.00 is een aantal trainers aanwezig om de boten aan een zorgvuldige inspectie te onderwerpen.

Voorwaarden voor deelname aan de zeillessen:

•             Je bent tenminste 6 jaar.

•             In het bezit van een A zwemdiploma.

•             Je bent (of wordt) jeugdlid van WV Braassemermeer.

Ben je nog geen lid? Klik hier om je in te schrijven.

Om de kosten laag te houden en het voor de kinderen allemaal vlekkeloos te laten verlopen willen wij graag een beroep doen op uw medewerking.

Zeker in het begin kunnen wij hulp gebruiken bij de waldienst. U assisteert dan bij het op en van het water gaan van de kinderen. Als tegenprestatie bieden wij u gezelligheid en tevreden gezichten van de kinderen en trainers.

Geen eigen boot toch meedoen?

We hebben elf van Wettum Optimisten, 2 Lasers, 4 RS Feva's en 2 Splash's beschikbaar. Deze worden alleen het eerste seizoen aan de beginnende zeilertjes uitgeleend. We vragen een kleine bijdrage van € 75,- euro voor het gebruik tijdens de opleiding en een borg van € 50,-. Voor dit bedrag verwachten wij wel dat u de boot netjes en schoon achterlaat, in het rek terugzet en dat uw kind de bij de boot behorende attributen opruimt! Bij beschadigingen aan de boot vragen wij u dat aan de trainer te melden dan kunnen wij er voor zorgen dat deze gerepareerd worden. 

De meer gevorderden:

Schrijven zich natuurlijk ook in. Niet vergeten! Geef ook even aan welk zeildiploma je al hebt en je leeftijd.

Schrijf er ook bij of je al in de Combi hebt meegedaan en in welke categorie je hebt gevaren (A, B, C) en met welk resultaat. Dit hebben we nodig voor een juiste groepsindeling.

Voor de meer gevorderden zullen ook meer wedstrijdgerichte aspecten aan de orde komen. Daarnaast zullen natuurlijk ook wat wedstrijdjes gevaren worden.

 

Data:

De data in het voorjaar zijn: 

  • 25 maart info avond
  • 29 maart bootjescontrole & zwembadtraining
  • 05, 19, 26 april, 3, 10, 17, 24 mei en 7 juni zijn er zeillessen 

Ook na deze periode is het mogelijk te blijven zeilen bij ons. Elke zondag tot aan de zomervakantie organiseren wij opleidingsdagen op ieder niveau. 

 

Hoe ziet een opleidingsdag er uit?
 

We beginnen om 9:30 precies. Te laat betekent verlies van tijd en dat vinden wij vervelend.

Dat betekent dat alle bootjes opgetuigd klaar staan (dat geldt niet voor de beginners) en de zeilers in zeilkleding in de ledenzaal zijn. Rond 12 uur eten we met zijn allen in het clubgebouw. Om 13:00 uur gaan we na een korte voorbespreking weer het water op en om ongeveer 16:00 uur zijn we dan klaar.

Kosten:

Het bepalen van de kosten voor deze opleiding is tegenwoordig een hele rekenpartij.

Vul het inschrijfformulier daarom goed in:

•             Deelname kost € 180,- inclusief een maaltijd tussen de middag.

•             Deelname Zwembadtraining kost € 10,-.

•             Een verenigingsbootje gebruiken kost daarbij € 75 voor de hele reeks.

klik hier om de voorwaarden voor bootverhuur te downloaden.

Je eigen bootje mag je gedurende deze periode laten liggen. Ron Azier deelt de ligplaatsen in.

•             Uiteraard incasseren we weer automatisch! Door het inschrijfformulier aan ons op te sturen geeft u daarvoor toestemming.

Klik hier voor de voorwaarden als je geen boot hebt en er een wil huren

Klik hier voor de aanvraag van een lidmaatschap (senior lid/partnerlid/juniorgezinslid tot 18 jaar)

Klik hier voor de aanvraag van een lidmaatschap (zelfstandig jeugdlid t/m 23 jaar)

Inschrijven voor de voorjaarsopleiding kan via dit formulier! Heb je vragen? Neem contact op met opleidingen@braassemermeer.nl.